Pet shop Mister PET - internet trgovina za kućne ljubimce - Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja MrPET trgovine

Uslovi korišćenja internet stranice MrPet na adresi www.mrpet.rs

Web stranicu www.mrpet.rs pokrenuo je i uređuje MrPet (dalje u tekstu: MrPet ili mi).

Prvim i svakim narednim korišćenjem web stranice smatra se da ste se u potpunosti upoznali sa ovim Uslovima, da su vam jasni i da ih prihvatate. Ako niste saglasni sa njima, molimo da ne pristupate web stranici i ne koristite njene sadržaje. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za Uslove korišćenja, molimo da se obratite na adresu info@mrpet.rs .

Izgled i sadržaj web stranice kao i Uslove korišćenja možemo bilo kada i bez obrazloženja izmeniti, zato vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali sa mogućim promenama. Smatra se da vaše naknadno korišćenje web stranice predstavlja vaše prihvatanje svih eventualnih izmena ovih uslova. MrPet neće biti odgovoran za bilo kakve moguće posledice proizašle iz promena web sadržaja.

Pregled sadržaja na ovoj adresi moguć je samo za lične svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, download, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, menjanje, reprodukovanje, distribuiranje, učestvovanje u prenosu ili prodaji, izradi kopija, slanju, kao i svakoj drugoj vrsti upotrebe celovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dela te izbor i usklađivanje njihovog sadržaja, bez izričitog pismenog dopuštenja Mrpet-a. Ako je takvo dopuštenje izdato, nije dopušteno brisati ili menjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak te prava trećih lica.

Korisnicima se zabranjuje prenošenje i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, pretećih ili nepristojnih, ili na drugi način neprihvatljivih ili protivzakonitih sadržaja, kao i onih kojima se vrši povreda nekih od prava bilo koje strane te posebno sadržaja koji sadrže viruse ili drugi štetan materijal na ovoj web stranici. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posledica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu sa prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. MrPet zadržava pravo (ali ne i obavezu) da materijale i sadržaje koje korisnici objavljuju na njegovim stranicama, u potpunosti ili delimično izbriše.

Korišćenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvata rizike koji nastaju iz korišćenja ovih web stranica te prihvata korišćenje sadržaja ovih web stranica isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

MrPet se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korišćenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korišćenja sadržaja ovih web stranica.

Svi samoinicijativno poslati materijali, a naročito fotografije, video snimci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja biti objavljeni, ali i ne moraju biti objavljeni na web stranici Mrpet-a. Dostavljanjem sadržaja i materijala na ovu adresu, automatski izdajete (ili garantujete da je vlasnik materijala izričito dopustio) Mrpet-u neopoziva, stalna i ekskluzivna prava i licencu za korišćenje, adaptiranje i menjanje, uklapanje u druge radove, prevode, objavljivanje, prenos i distribuciju po čitavom svetu spomenutog materijala u bilo kom obliku i kroz sve do sada poznate i buduće medije u bilo koju svrhu i bez naknade. Uslovi ove tačke važe i nakon prestanka važnosti ovog ugovora. Pošiljaoci Materijala prihvataju da za poslate Materijale neće biti (a i može biti prema autonomnoj odluci Mrpet-a) isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal Mrpet-u garantuju pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Ukoliko MrPet zbog objave tih materijala pretrpi bilo kakvu štetu oni koji su dostavili taj materijal obvezuju se nadoknaditi Mrpet-u celokupnu štetu koju bi na taj način on pretrpeo.

MrPet se odriče svake odgovornosti vezane za Materijale dostavljene od strane trećih lica.

Ukoliko Internet stranica pruža mogućnost uspostavljanja veze do drugih Internet stranica na koje nemamo nikakav uticaj, nismo odgovorni za tačnost i potpunost sadržaja drugih Internet stranica niti za negativne posledice koje bi mogle proizaći iz upotrebe drugih Internet stranica.

Plaćanje proizvoda

Naručeni proizvodi plaćaju se:

Pouzećem, opštom uplatnicom ili e-bankingom. Porudžbine plaćene na ovaj način biće isporučene kada uplata postane vidljiva na izvodu.
Uplate izvršiti na TR 160-325304-81; Banka Intesa a.d.
Pouzećem: gotovinski dostavljaču – zaposlenom predstavniku dostavne službe.

Dostava proizvoda

Naručenu robu na području Srbije dostavlja naš partner: Post Express, na adresu koju navedete u porudžbenici. Dostava se vrši u roku od 1-5 radnih dana od datuma porudžbine. Porudžbine koje primimo nakon 12:00 časova biće obrađene sledećeg radnog dana. Porudžbine koje stignu petkom nakon 12 časova, subotom i nedeljom, obrađuju se u ponedeljak.

Ako osoba koja je naručila (koja preuzima) proizvod prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi ostaviti “obaveštenje o prispeću pošiljke” ili SMS poruku. Pošiljka vas čeka na pošti 20 radnih dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljaocu.

Ukoliko niste primili paket ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo Vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.

Osnovna cena svake dostave iznosi 465,00 RSD. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za porudžbine iznad 4900,00 RSD dostava je besplatna, osim za artikle za koje važi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos porudžbine.

Mr.Pet nije odgovoran za postupke i ponašanje službenika dostavne službe.

Ispravnost pošiljke, reklamacije, povraćaj i zamena robe

Prodavac se obavezuje da će isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakovan je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na mrpet.rs .

Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici mrpet.rs ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni ukusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., i kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbine. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Preuzimanje paketa

Prilikom dostave robe (paketa, proizvoda), molimo Vas da proverite isporučenu robu te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu-kuriru.
Ukoliko su na isporučenoj robi (paketu, proizvodu) vidljiva spoljašnja oštećenja, kupac ima pravo da odbije preuzimanje naručene robe. Dostavljač (kurir) je u obavezi da pokaže i otvori paket ako su vidljiva oštećenja i sačini zapisnik, zajedno sa primaocem.
Ako zapisnik ne sačinite pri isporuci, kranji rok je 24 časa od preuzimanja, na vašoj najbližoj pošti. Proizvod (paket) morate imati sa sobom, kao i adresnicu.
Vi kao primaoc, pri reklamaciji oštećene pošiljke morate posedovati zapisnik inače ćemo reklamaciju odbiti. Bez zapisnika kurirske službe reklamaciju nismo u obavezi prihvatiti.
Za pomoć se obratite na 0616040060, Post Express 0113607607.

Molimo Vas da uporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) sa računom i ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta o tome obavestite dostavljača.
Primalac i dostavljač na licu mesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke.
Molimo Vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

MrPet će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povraćaj i zamenu takvog proizvoda ili povraćaj novca.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas o tome obavestite na e-mail adresu: info@mrpet.rs .

Nakon što kupac reklamira ispravnost proizvoda, MrPet će u najkraćem roku obezbediti preuzimanje robe, posredstvom dostavljača ovlašćene dostavne službe. Otpremne troškove kod takvog povraćaja u potpunosti će preuzeti MrPet, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

U slučaju pogrešnog izbora veličine proizvoda (odelca za pse i mačke, cipelice, amovi, ležaljke i sl.) zamena proizvoda je uvek i bez pogovora moguća, s tim da troškove vraćanja i ponovne dostave paketa snosi kupac. Pakovanje proizvoda (ambalaža) mora biti neoštećena. U suprotnom reklamaciju nismo u obavezi uvažiti.

Povrat novca se vrši isključivo na bankovni račun kupca.

Sredstva komunikacije

Jedini pouzdan i službeni način komunikacije sa nama je email: info@mrpet.rs .

Facebook (META) i Instagram su pomoćna sredstva komunikacije i nismo dužni odgovoriti. Takođe Viber i WhatsApp.

Kolačići (Cookies)

Web stranice www.mrpet.rs koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga sa potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generiše server web stranica i koje web pretraživač postavlja na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računar korisnika web stranica www.mrpet.rs samo za vreme trajanja njegove posete ovim web stranicama i automatski ističe kada korisnik zatvori svoj web pretraživač. Sesijski kolačić korisniku omogućava da se efikasnije služi web stranicama www.mrpet.rs , a društveni kolačić omogućava korisniku i da određeni sadržaj podeli putem vlastitog računa na društvenoj mreži Facebook. Osim toga, web stranice www.mrpet.rs prate statističku posećenost isključivo radi dobijanja nužne informacije o privlačnosti i uspešnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica www.mrpet.rs u vezi sa regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html

Korisnik web stranica www.mrpet.rs uvek može samostalno regulisati primanje kolačića putem postavki svojeg web-pretraživača. MrPet isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvaliteta sadržaja web stranica www.mrpet.rs u svim slučajevima izbora regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korišćenjem web stranica www.mrpet.rs smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i saglasni sa ovim uslovima korišćenja, uključujući i sa odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi sa kolačićima.

Internet prodavnica

Uslovi poslovanja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije.

Prodavac je MrPet (detaljni podaci ovde), a kupac je posetilac ovih stranica, punoletna i poslovno sposobna osoba, koja popuni elektronsku porudžbenicu, pošalje je prodavcu te izvrši plaćanje na bilo koji od ponuđenih načina.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Porudžbinom artikala kupac prihvata uslove poslovanja navedene na ovim stranicama.

Molimo vas da svoje eventualno neslaganje sa uslovima, bilo u celosti ili delimično, u pisanom obliku dostavite pre svoje prve porudžbine na e-mail: trgovina@mrpet.rs ili na adresu prodavca (detaljni podaci ovde).

Kupac ima pravo na odustanak od ugovora u skladu sa čl. 28. i čl. 35. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS, br. 62/2014). Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom. Ukoliko želite jednostrano raskinuti ugovor ili izvršiti reklamaciju na isporučeni proizvod, molimo Vas da se o postupku detaljnije informišete ovde.

MrPet može porudžbinu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe MrPet Internet stranice ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netačni, osobito ukoliko sa kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine.

MrPet Internet stranice mogu se koristiti i svi sadržaji pregledati za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korišćenje.

Usluge koje Vam pruža MrPet putem Internet prodavnice ne uključuju troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. MrPet nije odgovoran za troškove telefona, prometa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom porudžbine ili pregleda/pretraživanja web stranica.

MrPet zadržava pravo na izmenu ovih uslova. Sve promene objaviće na ovim web stranicama.

Autorska prava

Sadržaj ove web stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada Mrpet-u, ili je ustupljen Mrpet-u, a u vlasništvu je trećih osoba. MrPet takođe poseduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Nadalje, ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i druge sadržaje intelektualnog vlasništva u posedu Mrpet-a. Ne smete smatrati da je bilo koji sadržaj na ovoj lokaciji za upotrebu bez ograničenja. Nije dopušteno umnožavanje sadržaja ove web stranice.

Slike i video

Sve fotografije, slike, video, biografski podaci osoba i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim web stranicama isključivo su vlasništvo Mrpet-a. Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na web stranicama pripada Mrpet-u. Sva prava su pridržana. Dopuštenje se daje subjektima radi korišćenja tih materijala isključivo u reklamne, uredničke i informativne svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima. Drugačija upotreba materijala sa MrPet web stranica nije dopuštena. Takođe, nije dopuštena upotreba bilo kojeg materijala sa ovih web stranica u svezi sa prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definisano dopuštenje i način korišćenja ovih web stranica ne sme se prenositi, podugovarati ili dodeljivati i svaki nameravani i pokušani prenos, podugovaranje ili dodeljivanje smatraće se ništavnim. Korišćenjem materijala sa web stranica, medijski korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovde utvrđenih ograničenja, uslova i zahteva.

MrPet će uložiti razuman napor kako bi se na njegovim web stranicama objavljivali tačni i aktuelni podaci, ali ne preuzima odgovornost za tačnost i potpunost istih, kao što i ne daje pravo prigovora u tom smislu.

MrPet ne garantuje da će ova web stranica uvek biti dostupna i raspoloživa, te da neće sadržavati greške ili viruse. Svaki korisnik izričito prihvata korišćenje ove web stranice na svoju sopstvenu odgovornost.

MrPet ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posledičnu štetu) koja može biti rezultat korišćenja ili nemogućnosti korišćenja bilo kojeg dela ove web stranice, ili sadržaja koji su na njoj objavili ili dodali drugi korisnici.

Medijski subjekti i ostali korisnici koji koriste ove web stranice, u potpunosti prihvataju obeštetiti MrPet za bilo kakva i sva potraživanja, troškove, štete ili odgovornosti koje nastaju nesavesnim korišćenjem materijala sa web stranica od strane istog korisnika, uključujući i bilo kakvu direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu ili posledičnu štetu.

Zaštita ličnih podataka

MrPet svestan je činjenice da su mnogi potrošači i ostali korisnici koji posećuju naše web stranice zabrinuti za podatke koje su dostavili on-line, te se pitaju kako se isti čuvaju i koriste.

O politici zaštite i tajnosti ličnih podataka na našim web stranicama detaljnije se informišite ovde.