Putovati sa psom - Pet shop Mister PET - internet trgovina za kućne ljubimce

Putovati sa psom

Putovati sa psom

Putovanje na plažu, putovanje vikendom ili praznicima – ako putujete sa psom, treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Bezbednost, hrana kao i službeni propisi u javnom prevozu ili inostranstvu – pripreme za putovanje za psa moraju biti jednako bitne kao i za vlasnika psa.

Na turneji automobilom
U večini zemalja Europe je po zakonu obavezno da je vaš ljubimac osiguran u automobilu. Obično se to radi pomoću pojasa za automobil, koji je pričvršćen za sigurnosni pojas ili u transportnoj kutiji ili transportnom kavezu. Naročito za duže ture važno je prethodno upoznati ljubimca sa načinom putovanja.

Psi ne podnose visoke temperature kao ljudi. Da biste sprečili toplotni udar, duža putovanja automobilom treba da se odvijaju u hladnijim jutarnjim ili večernjim satima ako je moguće. Važno je da pazite na svog ljubimca i dozvolite da se u odmorima ohlade. Psi koji čekaju sami u kolima su posebno ugroženi. Zbog toga je najbolje parkirati automobil u hladu i otvoriti nekoliko prozora radi ventilacije. Prozori se mogu dovoljno osigurati ventilacionim rešetkama.

Šipka za hlađenje automobila se jednostavno okači za poklopac prtljažnika i podesiva je po dužini. Dobra je ideja koristiti je zajedno sa ventilacionim rešetkama jer to stvara još veću cirkulaciju vazduha u automobilu.

Međutim: Nikada ne ostavljajte svog psa u automobilu duže od 15 minuta tokom leta!

Putovanje vozom
Sa većinom železničkih kompanija mali psi (do veličine kućne mačke) putuju besplatno kao ručni prtljag u odgovarajućem kontejneru. Većim psima su potrebni povodac i brnjica, kao i važeća karta.

Pas u avionu
Avio-kompanija odlučuje da li pas može da sedi u kabini sa vlasnikom ili treba da putuje u prtljažnom delu. Ograničenja težine za ovo se razlikuju. U svakom slučaju, potreban je odgovarajući transportni kontejner sa dobrom ventilacijom i vodootpornim dnom. Postoje različiti zahtevi u zavisnosti od avio-kompanije. Uopšteno govoreći, sve avio-kompanije prihvataju naše transportne kutije i torbe. Kutiju ili torbu treba nabaviti na vreme pre leta kako bi se pas navikao na nju.

Putna oprema za pse
Voda je neophodna za pse i uvek bi trebalo da bude na dohvat ruke. Za putovanja automobilom, Svobi činije su veoma korisne – voda ne može da se prolije. Pogodne su i razne putne boce za piće sa činijama.

Da biste izbegli dodatni stres za kućnog ljubimca promenom hrane, treba uzeti redovnu hranu, npr. u putnom setu ili torbi za hranu. Tu su i razne putne činije.

Na vašoj destinaciji za odmor, psi će biti srećni da imaju svoje omiljeno (putno) ćebe ili svoje malo mesto za odmaranje.

Ako se Pas izgubi
Važno je da obeležite svoje ljubimce, posebno kada nisu u svom uobičajenom okruženju. Najsigurniji i nepogrešivi način obeležavanja kućnog ljubimca je mikročipom. Da bi omogućili da se ljubimac poveže sa vlasnikom, vlasnici kućnih ljubimaca treba da registruju svoje pse ili mačke u domaćem registru kućnih ljubimaca. Ove registracije su besplatne. Ako vaš pas već nije čipovan kod uzgajivača ili u skloništu za pse, vaš veterinar to može učiniti.

Ako svoj broj telefona pričvrstite na ogrlicu, vaš pas će vam se vratiti mnogo brže. Pored dobro poznatih kožnih srca i adresnih oznaka, tu su i male torbe sa kragnom, fosforescentne/svetleće sigurnosne adresne oznake, kao i novi kultni predmeti za priveske. Važno: Kada ste na odmoru, navedite svoj broj mobilnog telefona ili broj vašeg hotela kako bi vas pronalazač mogao doći na vaše odredište za odmor!

Da bi se izbegle neprijatne situacije na odmoru, podrazumeva se da svi vlasnici pasa odlažu fekalije svog ljubimca. Postoje različiti dozatori vreća za pse koji vam omogućavaju da sa sobom nosite zalihe kesica za pse.

Želimo vama i vašem ljubimcu ugodan put i divan odmor!

Top 10 proizvodi

Podelite ovaj post

Ostavite odgovor


Dodali ste proizvod u korpu: