Taurin za mačke

Taurin za mačke

Taurin za mačke

Taurin za mačke

1.080,00 RSD

Na lageru

1.080,00 RSD

Taurin za mačke je preparat, tj. esencijalna aminokiselina koju mačke moraju unositi kako bi im se osiguralo optimalno zdravlje.

Pakovanje: 100 ml.

Frendli popust na količinu
1 2-4 5-9 10+
-0% -3% -7% -10%

Opis

Taurin je esencijalna aminokiselina koju mačke moraju unositi u cilju optimalnog zdravlja.

Dok psi i ljudi mogu sintetisati taurin iz drugih prekursora aminokiselina, mačke ne poseduju odgovarajuće enzime kako bi učinile isto.

Iz tog razloga, mačke pronalaze taurin u hrani životinjskog porekla: u ribi, govedini i piletini, u količini oko 35mg/kg svežeg mesa.

Nedostatak taurina u ishrani mačaka može dovesti do različitih zdravstvenih poremećaja, kao što su propadanje zuba, problemi sa srcem, gubitak dlake, degeneracija retine koja može dovesti do potpunog gubitka vida.

Taurin za mačke je dodatak ishrane koji će vašoj maci pomoći da bude zdrava čak i ako ne jede sveže meso. Ukoliko je mačka izložene nekoj traumi ili ima smanjen apetit potrebno je dodati taurin za mačke kao samostalni suplement ili kao kompleks s drugim vitaminima i aminokiselinama.

Uloga taurina

Taurin učestvuje u mnogim procesima metabolizma, ali najznačajniju ulogu ima u metabolizmu žučnih soli, samim tim u procesu varenja, zatim u funkcionisanju oka, srčanog mišića, kao i u procesu reprodukcije. Naročito je značajno da mačke koje su na režimu smanjenja telesne težine ili imaju neki zdravstveni problem imaju kontrolisan, dovoljan unos taurina.

Zemlja porekla: Srbija – KUPUJMO DOMAĆE.

Doziranje: 1 ml. na 10 kg, svaki dan.

1 ml = 300 mg.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Taurin za mačke”
Poštovani posetioci, cene na našem sajtu su iskazane u RSD. PDV je uračunat u cenu. S obzirom da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda i stanje zaliha na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, moramo prethodno proveriti dostupnost naručene robe. Realizacija se vrši isključivo posle potvrde narudžbi! Trudimo se da se prikazan sadržaj proverava, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije da bi Vam se olakšala kupovina. Radi elektronskog unosa podataka ne možemo garantovati za potpunu tačnost sadržaja i pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko postoji neka dilema u procesu kupovine.
Dodali ste proizvod u korpu:

Pitajte nas
Mr.PET WUpWhatsApp
Mr.PET ViberViber
Send this to a friend