DrVET Mobilityvet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

DrVET Mobilityvet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

DrVET Mobilityvet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

DrVET Mobilityvet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

2.134,00 RSD

Na lageru

2.134,00 RSD

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA I MAČAKA

Sadrži po tableti:

Glucosamine HCL 99% 350 mg, Chondroitin sulfate 95% 100 mg, Hyaluronic acid 5 mg, Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 10 mg, Vitamin C, ascorbic acid 30 mg, Manganese-(Mn) sulfate 4 mg, Zinc-(Zn) sulfate 5 mg, Copper-(Cu) sulfate 1 mg, Omega-3 (from Schizochytrium Limacinum) 15 mg, Calcareus Marine Algae 10%
Sadržaj pomoćnih supstanci:Pivski kvasac, Celuloza, Silikondioksid, Magnezijumstearat.
Proizvod nije za ljudsku upotrebu. Čuvati van domašaja dece.
Redovna, dnevna preporučena doza u periodu od 4-6 nedelja
1 tableta na 10 kg telesne težine psa/mačke.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
2 tablete na 10 kg telesne težine psa/mačke.
1 tableta = 1.000 mg
Čuvati na suvom i tamnom mestu.
Rok trajanja 24 meseci, utisnut na ambalaži.
100 TABLETA,  Neto: 100g

Frendli popust na količinu
1 2-4 5-9 10+
-0% -3% -7% -10%

Opis

MOBILITYVET je dodatak namenjen svim kategorijama pasa i mačaka. Cilj njegove primene je jačanje ligamenata, obezbeđivanje pravilnog razvoja skeletnog sistema, regeneracija i zaštita zglobova i hrskavica. Namena MOBILITYVET-a je i ublažavanje bola nastalog promenama izazvanim starenjem i smanjenjem lučenja sinovijalne tečnosti. Preventivno korišćenje MOBILITYVET-a preporučuje se kod mlađih kategorija pasa i mačaka radi prevencije deformiteta skeletnog sistema, slabih zglobova, kao i mekanih tetiva.

Prisustvo velikog broja komponenti u proizvodu MOBILITYVET nam govori da se radi o jednom kompleksom proizvodu. Prilikom njegove izrade se vodilo računa o podršci većem broju metaboličkih procesa vezanih za lokomotorni sistem pasa I mačaka.

Glukozamin – predstavlja aminosaharid koji učestvuje u stvaranju glikozaminoglikana ( GAG-a), neophodnih za obnovu hrskavice I zglobova. Glukozamin utiče na poboljšanje fleksibilnosti zglobova i omogućava čvršće pripajanje između kostiju zglobova. Smanjenje oslobađanja inflamatornih medijatora je još jedna od važnih uloga Glukozamina. Starijim psima se sprečava ubrzana razgradnja hrskavice korišćenjem pomenutog jedinjenja.

Hondroitin – stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka u vezivno tkivo, što je veoma važno jer hrskavicu ne ishranjuje krvotok. Povečanje elastičnosti hrskavice je jedan od važnijih uloga hondroitina, pa se preporučuje njegovo korišćenje kod starijih kategorija pasa i mačaka.Stimulacija metabolizma hondrocita i sinteze kolagena i proteoglikana ( osnovnih komponenti nove hrskavice) je još jedna od važnijih uloga Hondoitina.

Hijaluronska kiselina –se nalazi u sinovijalnoj tečnosti i ima funkciju u podmazivanju zglobova, a takođe je i neophodan sastojak matriksa hrskavice. Hidrofilna je supstanca ( vezuje za sebe molekule vode) i kao takva ispujava međućelijske prostore i tako daje tkivu volumen i čvrstoću.

Kalcifikovane morske alge, koje čine 10% proizvoda, predstavljaju odličan izvor lako usvojivih elemenata, naročito sumpora. Osnovna uloga sumpora je u održavanju fleksibilnosti zglobova,formiranju hrskavice kao I u smanjenju bola prilikom upala.

Vitamin E – prirodni antioksidans, koji služi u neustralisanju štetnih radikala nastalih kod upalnih reakcija. Pozitivni efekat na porast hondrocita je veoma bitna uloga ovog vitamina. Uticaj na smanjenje bola kod pasa i mačaka sa problematičnim zglobovima se takođe uzima u obzir prilikom prevencije problema.

Vitamin C – esencijalni  nutrijent neophodan za biosintezu kolagena ( strukturalnog proteina vezivnog tkiva). Visokim  antioksidativnim kapacitetom, Vitamin C utiče na zaštitu hrskavice I hondrocita. Nedostatak vitamina C utiče na destabilizaciju kolegena.

Minerali Mn, Zn I Cu deluju katalitički na mnoge biohemijske reakcije vezane za lokomotorni sistem. Učestvuju I kao gradivni elementi u izgradnji vezivnih tkiva. Bakar, esencijalna komponenta  Lizil oksidaze doprinosi umrežavanju kolegena i elastina u hrskavice i u koštana tkiva. Mangan potpomaže umrežavanje kolagena.

Zahvaljujući prisustvu Omega 3 masnih kiselina u svom sastavu, MOBILITYVET omogućava ublažavanje bola i upalnih reakcija. Sinergističkim efektom pomenutih kiselina se smanjuju oštećenja zglobova kod pasa sa osteoartritisom. Smanjenje degradacije kolegena zglobova je jedan od važnijih efekta Omega 3masnih kiselina.

KVALITET KONTROLIŠE FAKULTET VETERINARSKE MEDICINE U BEOGRADU –KATEDRA ZA ISHRANU I BOTANIKU

Zemlja porekla: Srbija – KUPUJMO DOMAĆE.

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju “DrVET Mobilityvet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl”

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu su iskazane u RSD. PDV je uračunat u cenu. S obzirom da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda i stanje zaliha na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, moramo prethodno proveriti dostupnost naručene robe. Realizacija se vrši isključivo posle potvrde narudžbi! Trudimo se da se prikazan sadržaj proverava, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije da bi Vam se olakšala kupovina. Radi elektronskog unosa podataka ne možemo garantovati za potpunu tačnost sadržaja i pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko postoji neka dilema u procesu kupovine.
Dodali ste proizvod u korpu:

Pitajte nas ( 09 - 20 h )
Mr.PET WUpWhatsApp
Mr.PET ViberViber
Send this to a friend