DrVET Kalcivet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

DrVET Kalcivet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

DrVET Kalcivet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

DrVET Kalcivet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl

792,00 RSD

Na zalihama

792,00 RSD

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA I MAČAKA
Sastav: Ca-kalcijuma 16%, P-fosfora 8%.

Frendli popust na količinu
1 2-4 5-9 10+
-0% -3% -7% -10%

Opis

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA I MAČAKA

Sastav: Ca-kalcijuma 16%, P-fosfora 8%.
Sadrži po kg :
Vitamin A, retinol acetate 1.000.000 IU, Vitamin D3, cholecalciferol 100.000 IU, Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 4.000 mg, Vitamin K3, menadione sodium bisulfite 200 mg, Vitamin B1, thiamine hydrochloride 300 mg, Vitamin B2, riboflavine 600 mg, Vitamin B6, pyridoxine hydrochloride 200 mg, Vitamin B12, cyanocobalamin 40 mcg, Vitamin C, ascorbic acid 600 mg, Kalpan, Calcium D-pantothenate 400 mg, Niacin, Nicotinamide 1.000 mg, Folna kiselina, Folic acid 100 mg, Biotin H2 10 mcg, Gvožđe-(Fe) sulfat 2.000 mg, Bakar-(Cu) sulfat 600 mg,
Cink-(Zn) sulfat 2.500 mg, Mangan-(Mn) sulfat 1.500 mg, Magnezium-(Mg) oksid 4.000 mg, Kobalt-(Co) 20 mg, Jod-(I) 35 mg, Selen-(Se) 15 mg, Lizin 4.000 mg, Metionin 4.000 mg

Sadržaj pomoćnih supstanci: Aroma, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.
Proizvod nije za ljudsku upotrebu. Čuvati van domašaja dece.
Redovna, dnevna preporučena doza:
1/2 tablete za mačke.
1 tableta na 10 kg telesne težine psa.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
1 tablete za mačke.
2 tablete na 10 kg telesne težine psa.
1 tableta KALCIVET-a = 1.000 mg

Čuvati na suvom i tamnom mestu. Rok trajanja 24 meseci, utisnut na ambalaži.
100 TABLETA, Neto: 100 g.

KALCIVET
Kalcivet predstavlja proizvod namenjen ishrani štenadi, mladih pasa u porastu, skotnih kuja i kuja koje doje, starijih pasa kao i kod mačaka istih starosnih kategorija. Kalcijum, fosfor i vitamin D su veoma bitni za pravilan rast i razvoj skeletnog sistema pasa i mačaka. Optimalan osnos Ca i P – 2:1 se pokazao u praksi kao adekvatan kod različitih kategorija pasa i mačaka. Lična iskustva u odgoju, kao i stručne preporuke su nam bile samo deo smernica u razvoju ovog proizvoda. U redovnoj ishrani naši ljubimci jako često ne dobijaju adekvatne količine pomenutih minerala, pa je i jako teško očekivati da se koštani sistem razvija optimalno. Upotreba Kalciveta u prvih 12 meseci rasta i razvoja štenadi i mačića sprečava krivljenje i deformacije kostiju. Prekomerne doze kalcijuma u dnevnom obroku pasa i mačaka je veoma veliki problem, jer se na taj način smanjuje resorpcija mnogih veoma bitnih minerala ( Mg, Zn…) a samim tim se usporavaju neki metabolički procesi u organizmu.

Kalcivet pored kalcijuma, fosfora i vitamina D sadrži i druge neophodne vitamine, minerale i amino kiseline. Minerali su organskog ( helatnog ) porekla koji predstavlja formu koju organizam najlakše iskoristi. Na ovaj način se smanjuje negativno dejstvo kalcijuma na resorpciju minerala pa dobijamo višestruki efekat. Sam broj sastojaka nam govori da se radi o veoma ozbiljnom i studiozno analiziranom proizvodu, koji pored primarnog efekta na koštani sistem deluje i na razvoj celog organizma.

Potrebe za mineralima i vitaminima kod skotnih kuja i mačaka se povećavaju svakodnevno sa porastom i razvojem fetusa. Korišćenjem Kalciveta u periodu bremenitosti, nam omogućava očuvanje kondicije kuja i mačaka, kao i optimalno zdravlje i veličinu štenadi i mačića nakon rodjenja.

Kuje i mačke kroz mleko izlučuju svekodnevno velike količine minerala i vitamina, pa je neophodno da se pored hrane uključe i dodaci koji će nadoknaditi gubitke. Usvojive forme minerala omugućavaju brzo dopunjivanje depoa u organizmu, kao i brzo poboljšanje kondicije kuja i mačaka nakon perioda dojenja. S obzirom da je mleko ovih životinja jedini izvor hranljivih materija mladuncima, korišćenjem ovog preparata se smatra opravdanim jer se na taj način daje podsticaj razvoju štenadima i mačićima.

Doze ovog proizvoda se dele na preoručene (dnevne) i terapijske doze. Kalcivet se u praksi pokazao kao proizvod koji se koristi i u terapijske svrhe kod preloma kostiju, deformacija kostiju kao i kod poboljšanja kondicije kuja i mačaka nakod perioda dojenja.

Osnov razvoja ovakvog proizvoda je bilo zadovoljenje potreba u kalcijumu, fosforu i vitaminu D, kao potpora razvoja i očuvanja skeletnog sistema pasa i mačaka. Uključianjem ostalih minerala i vitamina je prvenstveno da bi se efekat iskazao ne celom organizmu i da se ponudi jedan tako kompleksan proizvod na tržištu.

Iskustva koja smo stekli kao vrhunski odgajivači, doktori veterinarske medicine i nutricionista koji se bavi ishranom životinja kao i saveti koje dobijamo od profesora i stručnih saradnika katedre za ishranu Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu garantuju da će te uz naše proizvode doći do željenih rezultata.

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju “DrVET Kalcivet, VITAMINSKO MINERALNI DODATAK 100 tbl”

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu su iskazane u RSD. PDV je uračunat u cenu. S obzirom da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda i stanje zaliha na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, moramo prethodno proveriti dostupnost naručene robe. Realizacija se vrši isključivo posle potvrde narudžbi! Trudimo se da se prikazan sadržaj proverava, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije da bi Vam se olakšala kupovina. Radi elektronskog unosa podataka ne možemo garantovati za potpunu tačnost sadržaja i pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko postoji neka dilema u procesu kupovine.
Dodali ste proizvod u korpu:

Pitajte nas
Mr.PET WUpWhatsApp
Mr.PET ViberViber
Send this to a friend