ANIVITAL Cani Agil® vitamini i minerali za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova, 225 tableta

ANIVITAL Cani Agil® vitamini i minerali za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova, 225 tableta

ANIVITAL Cani Agil® vitamini i minerali za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova, 60 tableta

ANIVITAL Cani Agil® vitamini i minerali za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova, 225 tableta

8.780,00 RSD

Na lageru

8.780,00 RSD

Problemi vezani za zglobove, tetive, kosti.

Frendli popust na količinu
1 2-4 5-9 10+
-0% -3% -7% -10%

Opis

CaniAgil tablete preporučuju se u slučajevima:

brzi rast, slabi zglobovi i ligamenti kod mladih pasa velikih pasmina
veliko opterećenje zglobova kod sportskih i radnih pasa
problemi sa zglobovima i kostima kao posljedica postojećih patoloških promjena (HD, OCD, nepravilan položaj ekstremiteta)
problemi sa zglobovima kod starih pasa (artritis)
preventiva nastanka displazije kod mladih pasa.

CaniAgil® tablete potpora su tkivu, hrskavici i zglobovima sa sledećom kombinacijom aktivnih sastojaka:
ekstrakt perne canaliculus dehidrirane hladnim načinom (zelena dagnja s Novog Zelanda)

(Dodatak: 15% čistog ekstrakta dagnje – jednako je 0,6 g na 10 kg težine psa ako se daje preporučena doza).

Novozelandska zelena dagnja (perna canaliculus) sadrži skup aktivnih sastojaka glukozamin glikana (GAG), omega-3 masne kiseline (uključujući eikozatetraenoičnu kiselinu, ETA 20), amino kiseline (uključujui glutamin za izgradnju hrskavice), elemente u tragovima (cink, bakar, mangan) i prirodne antioksidanse. U naučnim istraživanjima, psima koji su dobili dozu od 0.45 g / 10 kg tjelesne težine, otkriveni su pozitivni učinci na simptome artritisa. Nakon davanja perne canaliculus došlo je do smanjenja bolova, manje ukočenosti i bržeg oporavka nakon aktivnosti. Ovaj pozitivni učinak nije samo posledica jedne izolovane supstance iz dagnje–npr. GAG kao obskrbljivača bitnog sastavnog dela hrskavice – već je posljedica kompleksa aktivnih sastojaka u perni canaliculus. Delimična važnost pridaje se eikozatetraenoičnoj kiselini (ETA), koju nalazimo posebno u ekstraktu dagnje, zbog svojih protivupalnih osobina. Učinak davanja cele, kao potpora tkivu, hrskavici i zglobovima, zbog toga je znatno veći nego davanje izlolovane supstance kao što je kondroitin-sulfat i glukozamin.

Omega-3 masne kiseline

(Dodatak: ekstrakt ribljeg ulja sa ekstra visokim udelom omega-3 masnih kiselina; eikozapentaenoična kiselina i dokozaheksaenoična kiselina. Kada se daju omega-3 masne kiseline kao potpora tkivu, hrskavici i zglobovima, njihove protivupalne osobine najveća su korist. Začarani krug upala, odgovor na bolove i degeneraciju hrskavice kod problema sa zglobovima, može se prekinuti vrlo uspešno prirodnim putem sa omega-3 masnim kiselinama.

Đavolja kandža (Harpagophyti radix)

Koren južnoafričke biljke đavolje kandže, poznati je prirodni proizvod koji sadrži kompleks materija sa pozitivnim efektom kod problema sa zglobovima. Kao i kod drugih biljaka, celi kompleks je daleko efikasniji nego izdvojeni sastojci. Đavolja kandža sadrži različite prirodne gorke esencije i flavonoide koji podupiru metabolizam hrskavice i potiču kretanje kod onih pasa koji trpe bolove zbog problema sa zglobovima.

Vitamin E

(Dodatak: 5.500 mg/kg – jednako je 20 mg vitamina E na 10 kg težine psa ako se daje preporučena doza)

Vitamin E ima važnu ulogu u zaštiti nezasićenih masnih kiselina (omega-3 masnih kiselina) i ćelija hrskavice od procesa oksidacije uzrokovane slobodnim radikalima. Oni su uveliko prisutni u upalnim procesima. Vitamin E je važan za održavanje i stabilizovanje membrana, posebno muskulature kostura. Na taj način podržava izgradnju mišićnog tkiva kako bi se učvrstili zglobovi.

Vitamin C

(Dodatak: 2.750 mg/kg – jednako je 10 mg vitamina C na 10 kg težine psa ako se daje preporučena doza)

Vitamin C vrlo je važan u procesu sinteze kolagena. U uslovima stresa (npr. bol zglobova), količina vitamina C dobijenog sintezom u organizmu možda neće biti dovoljna. Dodavajući vitamin C, psu sa problemima zglobova, pomoći će pri izgradnji kolagena, kao i stabilnosti zglobova i hrskavice. Vitamin C je takođe i antioksidans, zato štiti ćelije od slobodnih radikala.

Esencijalne amino kiseline

Pomažu metabolizmu belančevina te optimalnom funkcionisanju mišinog tkiva i hrskavice.

Zemlja porekla: Nemačka, EU

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju “ANIVITAL Cani Agil® vitamini i minerali za pse kao zaštita tkiva, hrskavica i zglobova, 225 tableta”

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu su iskazane u RSD. PDV je uračunat u cenu. S obzirom da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda i stanje zaliha na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, moramo prethodno proveriti dostupnost naručene robe. Realizacija se vrši isključivo posle potvrde narudžbi! Trudimo se da se prikazan sadržaj proverava, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije da bi Vam se olakšala kupovina. Radi elektronskog unosa podataka ne možemo garantovati za potpunu tačnost sadržaja i pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko postoji neka dilema u procesu kupovine.
Dodali ste proizvod u korpu:

Pitajte nas
Mr.PET WUpWhatsApp
Mr.PET ViberViber
Send this to a friend