FAQs – Pet shop Mister PET – internet trgovina za kućne ljubimce

Pitanja i odgovori

Često postavljana pitanja

Za sva pitanja obratite se na info@mrpet.rs.


Plaćanje

Naručeni proizvodi plaćaju se:

Pouzećem, opštom uplatnicom ili e-bankingom. Porudžbine plaćene na ovaj način biće isporučene kada uplata postane vidljiva na izvodu.
Uplate izvršiti na TR 160-325304-81; Banka Intesa a.d.
Pouzećem: gotovinski dostavljaču – zaposlenom predstavniku dostavne službe.

Dostava

Naručenu robu na području cele Srbije dostavljaju naši partneri: Post Express i Daily Express, direktno u Vaš dom, odnosno na adresu koju navedete u porudžbenici. Dostava se vrši u roku od 1-5 radnih dana od datuma porudžbine. Porudžbine koje primimo nakon 12:00 časova biće obrađene sledećeg radnog dana. Porudžbine koje stignu petkom nakon 12h, subotom i nedeljom, obrađuju se u ponedeljak.

Ako osoba koja je naručila (koja preuzima) proizvod prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi ostaviti "obaveštenje o prispeću pošiljke" na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave u periodu od 5 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljaocu.

Ukoliko niste primili paket ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo Vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.

Osnovna cena svake dostave iznosi 465,00 RSD. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za porudžbine iznad 4900,00 RSD dostava je besplatna, osim za artikle za koje važi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos porudžbine.

Ispravnost pošiljke, reklamacije, povraćaj i zamena robe

Prodavac se obavezuje da će isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakovan je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na mrpet.rs .

Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici mrpet.rs ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni ukusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., i kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbine. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Preuzimanje paketa

Prilikom dostave robe (paketa, proizvoda), molimo Vas da proverite isporučenu robu te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu-kuriru.
Ukoliko su na isporučenoj robi (paketu, proizvodu) vidljiva spoljašnja oštećenja, kupac ima pravo da odbije preuzimanje naručene robe. Dostavljač (kurir) je u obavezi da pokaže i otvori paket ako su vidljiva oštećenja i sačini zapisnik, zajedno sa primaocem.
Ako zapisnik ne sačinite pri isporuci, kranji rok je 24 časa od preuzimanja, na vašoj najbližoj pošti. Proizvod (paket) morate imati sa sobom, kao i adresnicu.
Vi kao primaoc, pri reklamaciji oštećene pošiljke morate posedovati zapisnik inače ćemo reklamaciju odbiti. Bez zapisnika kurirske službe reklamaciju nismo u obavezi prihvatiti.
Za pomoć se obratite na 0616040060, Post Express 0113607607.

Molimo Vas da uporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) sa računom i ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta o tome obavestite dostavljača.
Primalac i dostavljač na licu mesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke.
Molimo Vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

Molimo Vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

MrPet će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povraćaj i zamenu takvog proizvoda ili povraćaj novca.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas o tome obavestite na e-mail adresu: info@mrpet.rs .

Nakon što kupac reklamira ispravnost proizvoda, MrPet će u najkraćem roku obezbediti preuzimanje robe, posredstvom dostavljača ovlašćene dostavne službe. Otpremne troškove kod takvog povraćaja u potpunosti će preuzeti MrPet, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

U slučaju pogrešnog izbora veličine proizvoda ( odelca za pse i mačke, cipelice, amovi, ležaljke i sl. ) zamena proizvoda je uvek i bez pogovora moguća, s tim da troškove vraćanja i ponovne dostave paketa snosi kupac. Pakovanje proizvoda (ambalaža) mora biti neoštećena. U suprotnom reklamaciju nismo u obavezi uvažiti.

Povrat novca se vrši isključivo na bankovni račun kupca. 

Putem Internet prodavnice omogućavamo vam kupovinu većine proizvoda. Izuzetak su pojedini proizvodi koji se zbog veličine, lomljivosti ili sličnih razloga ne mogu kupiti putem Interneta te je kod tih artikala navedena informacija da je kupovina moguća samo uz "Lično preuzimanje". Kod proizvoda koji u nazivu sadrže dodatak "razne boje", "razni oblici", "razni likovi", "razni ukusi", "razne veličine" i slično nije moguće poručiti specifično obeležje (npr. tačno određenu boju ili oblik proizvoda) te je slika koja ilustruje takav proizvod samo informativna.

Po završetku procesa kupovine dobićete potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu za kupovinu. U slučaju da eventualno nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kog razloga, naš operater će Vas kontaktirati telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka zamenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda.

Cene na našem sajtu su iskazane u RSD. PDV je uračunat u cenu. S obzirom da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda i stanje zaliha na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, moramo prethodno proveriti dostupnost naručene robe. Realizacija se vrši isključivo posle potvrde narudžbi! Trudimo se da se prikazan sadržaj proverava, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije da bi Vam se olakšala kupovina. Radi elektronskog unosa podataka ne možemo garantovati za potpunu tačnost sadržaja i pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko postoji neka dilema u procesu kupovine.

U slučaju bilo kakvih problema i nejasnoća prilikom procesa poručivanja slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail: info@mrpet.rs ili na tel. 061.60.400.60, ponedeljak - subota 8.00 - 20.00 časova.

MrPet može porudžbinu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe MrPet internet stranice ili ustanovi da su podaci na porudžbini nepotpuni odnosno netačni, naročito ukoliko sa kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine.

MrPet Internet stranice mogu se koristiti i svi sadržaji pregledati za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korišćenje. MrPet nije odgovoran za troškove telefona, prometa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom porudžbine ili pregleda/pretraživanja web stranica.

Vašu porudžbinu, u skladu sa čl. 28., čl. 34. i čl. 35. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS, br. 62/2014) možete otkazati i od nje odustati bez navođenja razloga i dodatnih troškova u roku od 14 dana nakon preuzimanja proizvoda u državinu. U tom slučaju proizvod ćemo preuzeti nazad uz povraćaj novca ili ga zameniti za drugi proizvod, prema Vašem izboru. Robu ćemo preuzeti sami posredstvom dostavljača ovlašćene dostavne službe. Troškove povrata snosi kupac, sem u slučaju slanja neispravnog, nepotpunog ili nesaobraznog proizvoda. U tom slučaju troškove snosi MrPet (Luxury doo).

Proizvod/i mora/ju biti upakovan/i u originalnom pakovanju sa pripadajućom oznakom (etiketom) na proizvodu. U suprotnom nećemo prihvatiti odustanak od ugovora.

Povrat robe je moguć isključivo dostavnom službom Post Express, u suprotnom proizvod-paket nećemo preuzeti i biće vam vraćen.

Ukoliko želite odustati od ugovora zaključenog na daljinu i vratiti jedan ili više proizvoda, molimo Vas da nas jednostavno kontaktirate na e-mail: info@mrpet.rs ili popunite i pošaljite Izjavu o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu u elektronskoj formi (kliknite na link za preuzimanje obrasca) pri čemu ćemo Vas o prijemu obrasca bez odlaganja obavestiti elektronskom poštom. Naši operateri kontaktiraće Vas u najkraćem mogućem roku radi što efikasnijeg osiguranja Vaših prava.

Ako odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, povraćaj novca izvršićemo najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili obrazac za odustanak od ugovora, uz prethodno preuzimanje u državinu vraćene robe. Povraćaj se vrši isključivo na tekući račun kupca-stranke.

Molimo Vas da obratite pažnju na zakonsku mogućnost odgovornosti za umanjenje vrednosti robe koje nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Ne, ne morate! Da biste koristili MrPet internet prodavnicu možete i ne morate dovršiti proces registracije - prijave.

Možete kupovati i kao "gost".

Registracija kupcu omogućava čuvanje započetih porudžbina i naknadni pregled poslatih porudžbenica.

Stanje zaliha

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu su iskazane u dinarima. Porez je uračunat u cenu.

S obzirom da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda i stanje zaliha na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, moramo kod uvoznika i distributera prethodno proveriti dostupnost naručene robe.

Uplata i realizacija se vrše isključivo posle potvrde narudžbi!

Trudimo se da se prikazan sadržaj proverava, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije da bi Vam se olakšala kupovina. Radi elektronskog unosa podataka ne možemo garantovati za potpunu tačnost sadržaja i pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko postoji neka dilema u procesu kupovine.