Kako da uklonite fleke i neprijatne mirise koje ostavljaju ljubimci? - Pet shop Mister PET - internet trgovina za kućne ljubimce

Kako da uklonite fleke i neprijatne mirise koje ostavljaju ljubimci?

Kako da uklonite fleke i neprijatne mirise koje ostavljaju ljubimci?

Ljubitelji životinja ne mogu da zamisle život bez kuca, maca i drugih kućnih ljubimaca.

Lepo je maziti se sa njima, igrati se, šetati ih, ali ako žive u kući, na svakom koraku ostavljaju tragove u vidu mrlja, fleka i neprijatnog mirisa. Postoje načini na koje možete da rešite ove probleme.

Fleke na tepihu

Pomešajte u razmeri 50:50 vodu i tečni deterdžent, pa to promešajte starim miskerom ili mutilicom dok se ne stvori pena. Time natopite sunđer i istrljajte fleku koju je vaš ljubimac napravio, a zatim dobro osušite tepih fenom.

Nisam ja
Nisam ja ništa uradio
Neprijatni mirisi

Čak i kada brižljivo i redovno kupate vašeg ljubimca, karakteristični mirisi ne mogu sasvim da iščeznu. Ipak, možete da ih svedete na najmanju meru tako što ćete posle svake šetnje vašem psu da operete šapice, kao i mački ako šeta napolju.

Ako im je dlaka mokre od kiše i snega, emitovaće vrlo neprijatan miris, i u tom slučaju najbolje je da ih što pre okupate.

Mirisi se naročito zadržavaju na tepihu, a najbrže iščezavaju pomoću sode bikarbone i alkoholnog sirćeta.

Pospite sodu bikarbonu na tepih u tankom sloju i ostavite da stoji tokom noći, a ujutru usisajte. Zatim pomešajte pola litra sirćeta sa tri litra vode i time površinski operite tepih, pa prebrišite vlažnom i čistom krpom. Jak miris sirćeta ispariće za tri-četiri časa.

Simple Solutions ; Čišćenje

Izvor: Novosti.rs

Podelite ovaj post

Ostavite odgovor


Dodali ste proizvod u korpu: